Om Loka textkonsult

Loka textkonsult är ett informationsföretag som jobbar med alla former av information. Det kan vara korrekturläsning, översättning eller framtagning av instruktionsböcker till avancerade fordon. Vi arbetar med både civila och militära kunder och vårt mål är att alltid ta fram så tydlig och mottagaranpassad information som möjligt.


 

Företaget startades hösten 2012 och hösten 2013 anställdes Maja och Lina.
 

Loka textkonsult har ett stort och väl inarbetat kontaktnät som innehåller bland annat skribenter, illustratörer, översättare och tryckerier. För tekniska texter samarbetar vi med experter på systemsäkerhet och underhållsberedningar.


 

Erika Lokander

Jag som startade Loka textkonsult heter Erika Lokander och har arbetat med informationshantering sedan 2001. I januari 2007 började jag som teknikinformatör på ett stort konsultföretag och på hösten 2012 tog jag steget och startade Loka textkonsult.

Jag har studerat informations-hantering, språkvetenskap, psykologi och pedagogik och har bland annat läst Språkrådgivning och textvård vid Linnéuniversitetet i Växjö, Klarspråk vid Mittuniversitetet och Lättläst vid Centrum för Lättläst. 

Lina Lokander

Lina har studerat bygg- och ritteknik. Hon har även gått kurs i projektledning och FMV:s utbildning i systemsäkerhet.

Tidigare har Lina arbetat som dokumentationsingenjör och teknikinformatör på olika företag, där hon bland annat var delprojektledare för stora dokumentationsprojekt till FMV, granskade dokumentation från underleverantörer och ansvarade för flödesscheman och mekanikritningar.

Just nu kombinerar Lina studier till energiingenjör med jobbet på Loka textkonsult.

Maja Lokander

Maja har bland annat studerat biologi, miljökunskap och naturvetenskap. Hon har också läst svenska och engelska och är en duktig fotograf.

Maja har SSG:s entrépass för säkerhetsutbildade entreprenörer.

Maja är den som ser till att Loka textkonsult arbetar så miljövänligt som möjligt.

Just nu pluggar Maja genus-vetenskap vid Uppsala universitet.